Arbeidscontract opstellen

Een arbeidscontract kan zeer complex zijn. Er zijn verschillende zaken waar u rekening mee moet houden bij het opstellen van een dergelijk contract. Allereerst moet het duidelijk zijn of het gaat om een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd. In een arbeidscontract moet ook een opzegtermijn en eventueel een proeftijd vermeld staan.

Daarnaast zijn er nog andere belangrijke zaken die in een arbeidscontract dienen te staan:

  • salaris en andere arbeidsvoorwaarden, zoals winstdeling, aantal vakantie- en ATV-dagen;
  • arbeidsduur en arbeidstijden;
  • concurrentie- en relatiebeding;
  • geheimhoudingsverklaring.

Daarnaast ligt het aan het soort contract wat voor overige zaken er vermeld moeten worden. Voor het opstellen van een waterdicht contract kan het van belang zijn om de hulp in te schakelen van een arbeidsrecht advocaat. Uw arbeidsrecht advocaat weet precies waar rekening mee gehouden moet worden om een goed arbeidscontract op te stellen. Zo bent u zeker van een juridisch kloppend contract.

Belang van een goed contract

Het wordt pas duidelijk hoe belangrijk een goed contract is  wanneer er een geschil optreedt en dan is het vaak te laat. Om problemen te voorkomen is het van belang dat alle punten in het contract helder en duidelijk zijn. Indien het contract op een juridische  manier goed is onderbouwd staat u sterk bij eventuele geschillen. Een juridisch sterk contract opstellen laat u doen door een advocaat met de juiste expertise. In Groningen en omstreken helpen wij u graag!