Arbeidsongeschikt, en nu?

Bent u (deels) arbeidsongeschikt geraakt en wilt u weten wat uw rechten en plichten zijn? Uw arbeidsrecht advocaat uit Groningen is uw specialist bij alle juridische zaken omtrent arbeidsongeschiktheid.

Laat u goed adviseren over uw rechten en plichten als u arbeidsongeschikt bent geworden, zodat u niet voor vervelende verrassingen achteraf komt te staan. Ook kunnen wij u bijstaan wanneer de werkgever vindt dat de werknemer niet echt ziek is en daarom geen loon betaalt. Wees verstandig en schakel tijdig een arbeidsrecht advocaat in!

Wanneer u bij arbeidsongeschiktheid onze gespecialiseerde advocaten inschakelt, zullen wij eerst alle juridische mogelijkheden voor baanbehoud proberen te benutten of ervoor zorgen dat het achterstallige loon alsnog betaald wordt. Wanneer een ontslag onvermijdelijk lijkt te worden, kunnen wij onderhandelen over een gouden handdruk bij ontslag.

Bezwaar tegen uitkomst UWV

Het UWV stelt de mate van arbeidsongeschiktheid vast. Als u meer dan 35% arbeidsongeschikt bent, komt u voor een WIA-uitkering in aanmerking. Na een gesprek met een verzekeringsarts en een onderzoek van de arbeidsdeskundige wordt het verschil berekend in procenten tussen wat u vroeger verdiende en wat u met ander werk nu nog kunt verdienen. Als dat verschil minder dan 35% is, krijgt u geen WIA-uitkering. U kunt bezwaar maken tegen de uitkomst van het UWV. U kunt dat zelf doen, maar u kunt ook een ervaren arbeidsrecht advocaat inschakelen. Wij zijn in Groningen in dit soort zaken gespecialiseerd en hebben veel ervaring met deze procedures. Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.