Kans op een gouden handdruk?

Een gouden handdruk kan worden toegekend bij onvrijwillig ontslag ter compensatie van toekomstig te missen loon. Dit geldt voornamelijk als u wordt ontslagen zonder goede reden of door bijzondere omstandigheden. Als er bijvoorbeeld sprake is van faillissement van het bedrijf geldt er geen compensatieregeling.

Er zijn een aantal factoren van belang bij het afwegen van een gouden handdruk, zoals de duur van de arbeidsovereenkomst, de leeftijd van de werknemer en bij wie voornamelijk de schuld ligt van het einde van de arbeidsovereenkomst.

Gouden handdruk berekenen

Voor het berekenen van de hoogte van de gouden handdruk wordt gebruikt gemaakt van drie gegevens. Aantal gewogen dienstjaren (A), het bruto maandinkomen(B) en de correctiefactor (C). De kantonrechtersformule die gehanteerd wordt voor de berekening van de gouden handdruk  is A x B x C. De correctiefactor betekent dat er rekening  wordt gehouden met de beweegreden van uw ontslag. De correctiefactor kan ervoor zorgen dat het uiteindelijke bedrag hoger of lager uitvalt gerelateerd aan de reden van het ontslag. De correctiefactor wordt bepaald door de kantonrechter en is bij de meeste situaties zonder bijzondere beweegredenen 1. Als de rechter bepaalt dat de schuld bij de werknemer ligt, kan hij deze factor op 0 zetten. Als hij vindt dat de werknemer niets te verwijten valt en dat de werkgever schuldig is, kan hij de correctiefactor op 2 zetten.

Werkt u in Groningen of omstreken en heeft u vragen met betrekking tot de gouden handdruk? Maak dan een vrijblijvende afspraak en laat u goed adviseren!